Desert chec mozaic

de Andreea Baraboi in Prajituri, 5 Iun 2014 | 17315 vizualizari

 

Astazi nu stiam ce desert sa pregatesc pentru familia mea si rasfoind printre retele bucatarasilor am gasit-o pe aceasta. Am mai adaugat eu cate ceva din experienta si asa mi-am surprins familia intr-un mod placut. Este o reteta foarte delicioasa si super economica!

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 400 g faina
  • 400 g zahar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 4 linguri cacao
  • 6 linguri apa
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri ulei
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec mozaic:

Separam galbenusurile de albusuri.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul vanilat (eu zaharul vanilat l-am facut pudra) si le batem cu viteza mica, apoi adaugam zaharul putin cate putin. Compozitia trebuia sa iasa tip bezea.

Galbenusurile le batem cu uleiul adaugat treptat exact ca la maioneza, tot cu viteza mica de la mixer si le incorporam in compozitia de bezea. 

Faina o amestecam cu cele 2 lingurite de praf de copt. Adaugam faina treptat in compozitie si amestecam lejer, de sus in jos cu o lingura de lemn.

Cacaua se pune intr-un bol mic unde se amesteca cu apa.

Varsam trei sferturi din compozitie in cele doua tavi tapetate cu hartie de copt (eu obisnuiesc sa folosesc hartie de copt numai pe fundul tavii, restul il ung cu ulei) si in compozitia ramasa adaugam cacaua care este deja ca o pasta si o amestecam bine. O turnam in mod egal in compozitia din tavi. Cu ajutorul unui cutit se face mozaicul deasupra checurilor.

Se dau la cuptor preincalzit 30 -40 minute,.Proba se face cu scobitoarea. 

Lasam sa se raceasca si apoi le putem taia. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosi zahar pudra pentru decor, dar eu nu am pus pentru ca este foarte dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec mozaic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec tigrat